Hvorfor skal jeg spille bass?

Det finnes en rekke undervurderte instrumenter der ute, bass er en av disse. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvorfor du bør spille bass.

Hør på musikk med bass i den

For å skjønne hvor viktig bass er, så må du høre på musikk som har ordentlig bass i seg. Dette kan være for eksempel bandet Rush, der Geddy Lee er bassist. Du bør også høre på Red Hot Chili Peppers der Flea er bassist. Dette er to eksempler som kommer til å få deg overbevist om at bass er et instrument å satse på.

Prøv en bass

Mange mener at man spiller bass hvis man ikke får til å spille gitar. Dette er absolutt en myte, for når bassen ikke er tilstede så føles det absolutt som om noe i musikken savnes. Derfor anbefaler vi deg å prøve en bass. Da vil du skjønne mer om musikk og hvor viktig bassen er i dens sammenheng.

Bass er undervurdert

Ettersom mange musikere tenker at de vil være gitarister eller sangere er det ofte mangel på bassister. Så det vil si at du mest sannsynlig vil få flere muligheter som musiker hvis du velger å spille bass.

Det er lett å begynne

Det som er herlig med bass er at det er ganske lett å begynne. Dette fordi du kan finne sanger som er lette å framføre. Det som er viktig med bass er å holde rytmen. Det aller beste er hvis du finner en trommis som du kan øve sammen med, fordi det å være i synk med noen andre er det som er vanskeligst med bass, så jo tidligere du begynner med det, jo bedre.

Er du overbevist over at du skal begynne med bass nå? Det håper vi du er, for verden trenger enda flere bassister!